Om EpleMoss

Moss er en fin by!

Sofagalleriet og EpleMoss

Det mest naturlige gutter gjør etter å ha padlet fra Canada til Alaska eller jobbet som musikkprodusent på Vestby, er å flytte til Moss for å finne roen. Så treffes gutta tilfeldig og ergrer seg over at eplene som faller av trærne ikke blir brukt. Da ender det med Eplemoss. Ikke nok med det, eplemosten de to gutta laget ble kåret til Norges beste.

Philip Holthe Larsen & Fredrik Tokerød Pettersen

I en kvart del av et staselig hus rett ovenfor jernbanestasjonen i Moss, står Eplemoss-boksene stablet i vinduet. I gangen er flaskene klare for levering hos utsalgsstedene. Og ellers er det Sofagalleri her. Det må liksom skje noe, til tross for all denne roen.

Fredrik Tokerød Pettersen er 30 år gammel og har gjort det mange kanskje drømmer om. Han padlet fra Canada til Alaska. Vel hjemme i leiligheten i Oslo søkte han roen. Det ble imidlertid ikke stille nok i hovedstaden så derfor flyttet han til Moss. Hvorfor vet han egentlig ikke, det ble bare slik. Men det får jo være måte på til stillhet og ro. Savnet av venner fra Oslo ble så stort at han startet Sofagalleriet – et sted der lokale kunstnere kan stille ut og en kan treffes – i stua til Pettersen. Det endte med flere utstillinger, musikkvelder og foredrag. Vennene kom, men som Pettersen sier det selv, det var potensialet i kunstnerne i Moss som gjorde Sofagalleriet mulig.